A Astúries queda un pou vertical actiu que es diu Nicolasa, és a Mieres i pertany a Hunosa; però, si res no falla, ben aviat hi haurà una altra mina funcionant. Serà a Cangas del Narcea, s'accedirà al jaciment mitjançant bocamina i l'explotarà Carbones de Gillón. En el municipi van arribar al seu dia a funcionar fins a una desena de mines. A la zona de Carballo, on s'ubica la mina que es vol reobrir, van operar la ja esmentada Minarsa, Antracites del Grèvol i Antracites de Cibea. En l'àrea de Rengos, es van encarregar de les tasques Antracitas de Gillón, Antracites de Rengos, Carbonífera del Narcea, Vedat Miner del Narcea i Carbonar, entre d'altres. L'última mina operativa va ser la de Carbonar, que va tancar el 2020.
Carbó tèrmic
El projecte, que afecta a l'antiga mina d'antracita de Carballo que va explotar la companyia Minarsa, contempla|preveu explotar el jaciment mitjançant tasques subterrànies i recuperar estèrils de runam, ja que els sistemes de rentat de carbons d'última generació permeten l'aprofitament de materials que fins ara es rebutjaven. La intenció de Carbons de Gillón és destinar la producció de la mina de Carballo a l'exportació perquè sigui consumit en centrals tèrmiques de països de fora de la UE amb legislacions i els que aquest sistema de producció energètica encara és important.
En tramitació
De moment, el projecte està en tràmit d'aprovació i contempla|preveu una inversió d'1,28 milions d'euros que permetrà recondicionar les instal·lacions mineres i generar entorn de 70 llocs de treball. No és el primer intent de recuperar el jaciment, ja que fa una dècada es va redactar un primer projecte que es va frustrar a conseqüència de problemes entre els propietaris d'un camí que donava servei a la mina. L'empresa calcula que l'explotació podria mantenir-se durant uns vint anys. La mina que s'obrirà a Anglaterra, si la de Cangas del Narcea arriba a bon terme, no serà per tant l'única que es reobri durant aquesta tercera dècada del segle XXI.