Robert Bosch GmbH, coneguda mundialment com a Bosch, és una companyia alemanya d'enginyeria i tecnologia coneguda pel gran públic gràcies als seus electrodomèstics fundada el 1886. A més del sector dels béns de consum, és un destacat fabricant de components per a la indústria automotriu i està també present en altres sectors industrials com el de l'energia i la construcció. La mobilitat elèctrica entra també dins de les seves àrees d'actuació (fabriquen sistemes de recàrrega sense fil) i, ara, pretenen introduir-se també en l'àmbit de la IA.

Bosch

 

Mil milions de facturació

Durant els propers anys, la multinacional alemanya dona per fet que assolirà una facturació que vorejarà els 1.000 milions d'euros només amb els seus productes basats en intel·ligència artificial. La firma, amb seu a Gerlingen —a 5 km de Stuttgart— considera que la connectivitat de dispositius serà "una tecnologia clau" i que la IA es convertirà en un motor de progrés. En els últims anys, expliquen des de la mateixa companyia, "Bosch ha avançat molt en el desenvolupament de la IA en les seves divisions i localitzacions de tot el món", afirma Tanja Rückert, membre del consell d'administració i directora digital del grup Bosch. "Estem introduint la IA en les nostres aplicacions de manera ràpida i amb èxit. Estem avançant a bon ritme". Actualment, més de 300 investigadors treballen a Bosch dedicats al desenvolupament de nous mètodes de IA.

Múltiples àmbits

Bosch ultima ara mateix l'aplicació de sistemes d'IA en diferents àmbits, que van des de la fabricació de xips a la gestió de fluxos de materials o, en mobilitat, la prevenció d'accidents. La IA, indiquen, podria servir també per prevenir incendis. Només en els últims cinc anys, Bosch assegura haver registrat sol·licituds de patent per prop d'un miler d'invencions lligades a la IA. L'empresa disposa de 264 fàbriques i 260 delegacions comercials a tot el món i ocupa unes 400.000 persones. A Espanya ocupa 8.000 persones i va facturar 2.448 milions d'euros el 2022.