Fuah!, el foie vegetal que despista fins i tot als més experts i ajuda als vegetarians a compensar privacions amb un plaer similar al del foie original, està més a l'abast del gran públic gràcies a l'acord que supermercats Alimerka ha rubricat amb Hello Plant Foods, l'empresa que l'elabora. Si ja l'has provat i et satisfa, aquest estiu podràs trobar-ho amb problemes en els teus viatges a Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó i Galícia, comunitats autònomes en les quals Alimerka manté 170 supermercats, En tots ells, Fuah! es distribuirà en el tradicional format vidre de Le Parfait.
Què és exactament Fuah!?
El foie-gras vegetal d'Hello Plant Foods és una alternativa al foie-gras tradicional que els seus elaboradors defineixen com "més sostenible i respectuosa amb el medi ambient", però que compta amb característiques organolèptiques molt semblants a les del foie veritable, el sabor del qual i textura imita pràcticament a la perfecció. El producte en qüestió és una pasta elaborada amb anacards, oli de coco, farina de llenties grogues, fècula de patata, cúrcuma, oli de gira-sol i extracte de remolatxa en la qual s'inclouen, a més, aigua, aromes diverses, armanyac i espècies. La textura, depenent de la temperatura a què se serveixi, és més ferma o untuosa, però el seu color i aspecte remeten de manera automàtica al foie-gras autèntic.
Acord
Alimerka és la primera cadena de distribució del nord-oest d'Espanya que aposta per distribuir Fuah! a tots els seus establiments. L'objectiu de la companyia és satisfer les demandes dels seus consumidors, que cada vegada estan més conscienciats amb la seva alimentació, la salut i la sostenibilitat i volen consumir aquest tipus de productes d'origen vegetal. Des d'Hello Plant Foods el seu fundador Javier Fernández Álvarez de Carrizo (d'orígens asturians, a més) s'ha mostrat "molt orgullós" d'estar "potenciant el canvi cap a una alimentació més sostenible i saludable a la regió d'on procedeix". Actualment, la companyia que dirigeix Fernández té una capacitat de producció de 4 milions