La planta que Mahou San Miguel manté oberta a Alovera (Guadalaja) és una de les cerveseres que més producció i ocupació generen a Espanya. Ara, també serà ben aviat una de les que menys impacte ambiental generi, perquè els seus responsables acaben d'anunciar la construcció d'una planta de biomassa que reduirà en un 95% les emissions directes de CO2 de la fàbrica.
Suport públic
La millora és possible gràcies als ajuts del PERTE ( projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica) de descarbonització, que impulsa una trentena de projectes a tot el país. Fins ara, la fàbrica d'Alovera obtenia l'energia que precisa per funcionar del gas i, mitjançant una inversió de 15 MEUR (4,5 d'aportats per l'Estat), podrà aconseguir-la de la combustió de biomassa. Mascle San Miguel factura actualment 17.200 milions d'euros a tot Espanya.
Altres projectes
L'empresa impulsa altres projectes en els quals la sostenibilitat és protagonista. Entre ells, figura la instal·lació de plafons d'energia fotovoltaica i la potenciació de tecnologies que minimitzen l'impacte ambiental, el que ha permès reduir el consum energètic en els últims anys en un 58% i en un 17% les emissions de CO2 en els últims deu anys. Avui, el 99% dels residus que produeixen les diferents fàbriques del grup es valoritzen. Segons l'empresa, dues de cada deu cerveses que produeix s'elaboren amb energia autogenerada.
A més, han adaptat les seves línies d'envasament per eliminar el plàstic i ara donen un pas més important que és la instal·lació d'una planta de biomassa amb una inversió de 15 milions d'euros que "serà una font d'energia neta i renovable", que a més de reduir de forma significativa la seva empremta de carboni, també contribuirà a l'aprofitament de recursos naturals locals, generant beneficis per a la comunitat i per al medi ambient. A Mahou San Miguel treballen 4000 persones i tres de cada deu de les cerveses que es produeixen a Espanya surten de les seves fàbriques.