No et parlarem d'una pel·lícula de Marvel, per més estrany que sembli, hi ha científics que afirmen que existeix un univers simètric al nostre on el temps va cap enrere.

Bàsicament, la teoria que es maneja és que ha existit un univers previ a la teoria del Big Bang i encara que seria simètric al nostre, la línia de temps seria diferent.

Com funciona l'univers simètric al nostre?

Encara que hi ha els qui encara no s'atreveixen a donar completa seguretat d'això, Investigadors de l'Institut Perimeter de Física Teórica manegen la possibilitat que existeixi un univers simètric al nostre, però que funciona al revés.

Si bé la comunitat científica assegura que deu mil·lèsimes de segons després del Big Bang, els primers àtoms de l'univers es van formar a partir de protons i neutrons que després van acabar fusionats en elements més pesats –com les estrelles-, però la interrogant que ha existit durant dècades és sobre allò que existia abans del Big Bang.

Big Bang

Big Bang

La teoria en la qual han treballat aquests científics, asseguren que si s'inverteixen les càrregues de totes les partícules involucrades en una interacció a la seva càrregues oposades, s'obtindrà la mateixa interacció, el que dona cabuda a la Paritat (P) però el temps (T) si s'executa en una interacció diferent, ja que anirà en un altre sentit.

El que sí que asseguren els científics és que d'existir un univers bessó totes les càrregues tindrien que ser oposades a les nostres, la qual cosa significa que el temps no va en el mateix sentit lineal que el nostre.

Explicació de la matèria fosca

En cas de concretar-se l'univers bessó que va de forma contrària, és molt probable que el que coneixem fins ara com a electró, neutrí, muó, neutrí i el tau-neutrí, podrien donar-nos explicació del que es coneix com a matèria fosca.

Dels científics poder trobar aquests neutrins que giren al revés, podrien explicar l'existència de la matèria fosca. Tanmateix, aquest univers bessó seria impossible que els éssers humans –que estem consumint aquesta informació- puguem entrar en contacte amb l'altre univers.

L'explicació és molt senzilla: el punt que s'uneix amb el nostre univers és el mateix Big Bang.