A més de les fonts hidroelèctrica, solar i eòlica, existeix una altra font d'energia renovable que sovint no es té en compte: la undimotriu, que no és cap altra que la que aprofita el moviment de les onades del mar per generar electricitat. Ara, gràcies a un estudi presentat a la prestigiosa revista ACS Energy Letters , la possibilitat que es converteixi en una peça clau de la revolució verda és més a prop.
Canvi de disseny
Fins ara, els sistemes que converteixen en energia el constant flux i reflux de l'oceà funcionaven gràcies a mecanismes oscil·lants vinculats a tubs plens de líquid que permetien convertir l'energia mecànica en electricitat. Ara, utilitzant el mateix sistema però reposicionant als tubs els elèctrodes que es fan servir, s'ha aconseguit incrementar la quantitat d'energia generada. De l'assaig, són responsables tres investigadors de la Central South University de Hunan (Xina). Es diuen Guozhang Dai, Kai Yin, Junliang Yan i han solucionat un problema que llastava el desenvolupament d'aquests sistemes de producció d'energia: la seva escassa eficiència.
Tubs de plàstic
Els investigadors fan servir ara tubs de plàstic transparent de 16 polzades dins dels quals s'instal·la un elèctrode de làmina de coure no en el centre del tub, com era habitual, sinó en un dels seus extrems. L'assaig va demostrar que el nou disseny permetia generar 2,4 vegades més energia. Ara, l'objectiu del grup és convertir el seu projecte en un disseny que es pugui produir en massa.