LA V Cimera Mundial de les Regions sobre Seguretat i Sobirania Alimentària, la Cimera Fam Zero,se celebrarà a Catalunya els dies 2, 3 i 4 d’octubre. El certamen arriba amb un objectiu: esdevenir un punt de trobada de les regions i altres actors destacats del sector agroalimentari per abordar a Barcelona com erradicar la fam al món i contribuir a la sobirania alimentària.

EuropaPress 4067794 ciclo sostenibiliad alimentaria abordara coexistencia hambre obesidad
 

Punt de trobada

La Cimera Fam Zero està coorganitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Regions Unides (ORU Fogar) i s’adreça als Governs regionals i locals, a les administracions públiques i institucions adscrites, empreses i entitats del sector alimentari i agrícola, empreses i entitats d’altres sectors i universitats i centres de recerca. Durant aquests dies, els participants de la Cimera tindran l’oportunitat de compartir actualitzacions sobre el progrés i els missatges cap a l’assoliment de la fam zero. Mostrar per què i com tots els nivells de govern i parts interessades necessiten estar millor involucrats en la transformació dels sistemes alimentaris i presentar recomanacions i solucions pràctiques per posar fi a la fam.

Conferències i taules rodones

La trobada acollirà conferències i taules rodones d’alt nivell, que reuniran governadors, experts i actors de l’àmbit dels sistemes alimentaris al Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona (Roc Boronat, 138, Barcelona). L’esdeveniment se centrarà en tres eixos clau: canvi climàtic i agricultura, prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, i cultura gastronòmica i culinària. La cimera s’ha desenvolupat a través de la conceptualització dels diversos panels, organitzats en sessions sectorials. La funció principal de les conceptualitzacions sectorials és enllaçar cada sessió amb la temàtica principal de la Cimera Mundial de les Regions sobre Seguretat i Sobirania Alimentària.

Entre els ponents de les diferents sessions, destaca la presència de la directora de la Divisió de Sistemes Agroalimentaris i Seguretat Alimentària de la FAO, Corinna Hawkes, que intervindrà en la conferència inaugural “L’ODS Fam zero, com estem i cap a on anem?”, i la participació dels experts de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), com la responsable del programa de Nutrició animal, Maria Devant, i el responsable del programa de Fructicultura de l’IRTA, Joan Bonany, que parlaran a la sessió sobre “Producció alimentària sostenible”, i el director del programa Ús eficient d’aigua, Jaume Casadesús, que serà ponent a la sessió “L’agricultura davant l’escassetat d’aigua”. També destaca la participació de Carolyn Steel, autora de llibres i divulgadora sobre aliments i ciutats, que realitzarà una ponència sobre “Com els aliments poden salvar al món”.