Amb la tardor; taronges, aranges, mandarines i altres cítrics arriben als mercats en el seu punt òptim de maduració i es converteixen en postres perfectes de les quals posar mà o mossada saludable per entretenir al paladar entre hores sense por a ensurts a la bàscula. Avui, tanmateix, no volem parlar-te d'aquestes fruites de temporada i les seves virtuts, sinó d'una part molt concreta d'elles: la seva pell. Amb ella, pots fer moltes coses que et permetran sorprendre els teus, estalviar uns diners i omplir aquestes tardes que comencen a ser fredes. T'apropem cinc idees sostenibles, divertides i singulars que tenen a la pell de taronges i mandarines com a protagonistes.

Infusions

Amb les temperatures baixant i els vidres de casa entelats, ve de gust una infusió calenta i la closca (o pell, digues-ho com prefereixis) dels cítrics és perfecta per a preparen una. Renta-la, posa a bullir aigua, afegeix la closca i deixa que l'aigua s'ompli del singular sabor del teu cítric preferit.

 

Aromatitzar plats

Amb ratlladura de llimona o de taronja, pots donar un toc especial a qualssevol postres que incloguin xocolata, perquè no hi ha res millor que aquest singular maridatge que uneix als cítrics i a la millor xocolata negra. Taronges, mandarines i llimones també són perfectes per millorar qualsevol guisat d'au que preparis o per donar millor gust d'un pollastre rostit.

 

Alleujar la congestió

L'eucaliptus té més fama, però la pell de la mandarina també es pot bullir per a, després, respirar el baf i descongestionar les nostres fosses nasals quan gripis i constipats ens agafen desprevinguts. La vitamina C, és clau.

 

Mascaretes

La pell de la mandarina;, si es pica, es tritura i es barreja amb oli d'oliva permet elaborar a casa cremes excel·lents que ens podem aplicar al rostre per a aconseguir una pell més tersa i guareix. Barrejada amb civada, ajuda fins i tot a combatre l'acne.

 

Ambientador

A qui no li agrada l'olor de les mandarines? Si les introdueixes en una bossa|borsa fina de tela, pots impregnar de la seva característica i agradable olor qualsevol espai tancat. I si barreges les closques de la taronja amb canyella i una mica d'alcohol en un recipient de vidre|cristall, tens un ambientador excel·lent.