De la perovskita (triòxid de titani i calci) expliquen que depèn el futur de les cèl·lules solars, ja que és material que permet fabricar cèl·lules fotovoltaiques amb menor cost i més rendiment. El material bat clarament al silici, però la seva estabilitat i durabilitat són menors. Per això, el Departament d'Energia dels Estats Units ha completat un projecte mitjançant el qual pretén calibrar els mecanismes de degradació de les cèl·lules fotovoltaiques de perovskita sota llum solar no filtrada.

plafons|panells ultrafins de perovskita

 

Ja en marxa

Els resultats de la investigació, titulada Strong-Bonding Hole-Transport Layers Reduce Ultraviolet Degradation of Perovskite Solar Cells, s'han publicat recentment a la revista Science i demostren que un material polimèric híbrid especial sintetitzat com a part d'aquest treball i col·locat dins de la cèl·lula de perovskita ajuda a conservar una alta eficiència i millorava l'estabilitat ultraviolada (UV) en proves a l'aire lliure. L'equip internacional d'investigadors d'aquest estudi va estar dirigit per la Universitat de Carolina del Nord en Chapel Hill, amb el suport de l'Escola de Mines de Colorado, el Laboratori Nacional d'Energies Renovables (NREL), la Universitat de Califòrnia a San Diego i la Universitat de Toledo.

De moment, en laboratori

La majoria de les proves de PSC es realitzen en l'entorn controlat del laboratori, utilitzant díodes emissors de llum com fonts de llum. Per accelerar la comercialització de les PSC, és necessari realitzar proves de rendiment al món real per comprendre els mecanismes subjacents de la degradació per la llum solar i la temperatura. Les condicions a l'aire lliure difereixen de les d'interior en diversos aspectes. La temperatura, la irradiància i la intensitat de la llum ultraviolada canvien constantment a l'exterior. Les làmines primes de perovskita poden descompondre's quan reaccionen amb la humitat i l'oxigen o quan passen molt temps exposades a la llum, la calor o la tensió aplicada.