Les maduixes són presents en molts sopars i dinars nadalencs aquests dies, i és important desinfectar-les quan les menges en fresc, ja que abans d'arribar a casa nostra solen ser objecte de diferents tractaments destinats a millorar-ne la conservació o l'aspecte. T'indiquem com les has de rentar.

Primer, renta't les mans
Abans de tocar maduixes (o de tocar qualsevol altra fruita) renta't bé les mans, perquè, si no ho fas, pot ser que tu mateix transfereixis algun bacteri a l'aliment que et menjaràs tot seguit. A la nevera, això sí, guarda-les sense desinfectar, ja que aguanten més temps i de millor manera.
Amb vinagre
El vinagre és molt efectiu per desinfectar. En el cas de les maduixes, resulta òptim preparar una barreja de tres tasses de vinagre i una d'aigua i deixar-hi les maduixes dins durant cinc minuts. Després, només has d'esbandir-les amb aigua freda durant un minut més.
Amb bicarbonat de sodi
El bicarbonat de sodi és perfecte per eliminar tot rastre de pesticides, i supera fins i tot el lleixiu. Si l'utilitzes per netejar maduixes, dilueix dues tasses de bicarbonat en una tassa d'aigua i submergeix les maduixes a la barreja durant cinc minuts. Després, renta-les amb aigua i estaran a punt perquè te les mengis.