Admet-ho: al teu mòbil has instal·lat més d'una i més de dues aplicacions que no has tornat a utilitzar mai però que, en un moment determinat, van anomenar la teva atenció i allà segueixen. Si ho has fet, i segur que sí, ves amb compte: podrien ser una eina que alguna mà perversa pugui utilitzar per robar-te contrasenyes i altres dades confidencials.

codi maliciós atacs cibernètics
 

Les aplicacions més perilloses

El millor és instal·lar només allò que sabem que utilitzarem de manera quotidiana i que procedeix d'un desenvolupador conegut i testat. Altrament, per útil que ens sembli l'aplicació en qüestió, podríem obrir la porta a un autèntic cavall de troia. Et detallem, seguidament, les aplicacions potencialment més perilloses.

Traductors, gestors de documents i calendaris

Les aplicacions de traducció i, en general, qualsevol aplicador que sigui capaç de modificar un document, implica perills. Si utilitzem aplicacions de traducció no validades per tractar materials vinculats al nostre acompliment laboral, podem arribar a veure com es filtren documents confidencials que manipulem. El mateix succeeix amb aplicadors que converteixen arxius|arxivaments de Word a PDF o canvien el format d'arxius d'imatge. Cuidat, doncs, perquè mai no saps si emmagatzemen el document que puges.

Calendaris, sistemes per compartir arxius o d'accés remot

Les aplicacions de gestió de calendari poden revelar a tercers les nostres ubicacions, la identitat dels nostres contactes i fins als nostres horaris. El mateix succeeix amb els programes que permeten compartir arxius de manera instantània. Saps si guarden el que puges? Verifica-ho abans. Les aplicacions més perilloses són, sens dubte, les que permeten accessos remots, doncs permeten controlar dispositius a distància i, si les que utilitzes no estan verificades, poden convertir-se en una porta perfecta perquè un ciberdelinqüent accedeixi al teu telèfon