La carrera pel lideratge tecnològic, i més encara en el context d'incertesa vinculat al sistema de repartiment tributari que avui existeix, no es frena entre les diferents comunitats autònomes i rara és l'administració que no activa nous projectes de digitalització. L'últim que s'ha presentat té com a protagonista a la Comuidad Valenciana, que acaba d'anunciar una inversió de 36 milions d'euros en els onze centres tecnològics de la regió per promoure la inversió en I+D+i

 

 

Suport a empreses

Des d'aquests onze centres, i amb la inversió compromesa, la Generalitat Valenciana vol ajudar les petites i mitjanes empreses valencianes a "fomentar la transició ecològica i sostenible, la transformació digital i la cohesió social i territorial". L'objectiu final, expliquen és una indústria "baixa en emissions i compromesa amb la millora ambiental de processos i productes per promoure l'economia circular i reduir el consum de recursos eliminant el consum de combustibles fòssils, i fomentant la utilització de fonts d'energia renovables mentre es millora la gestió dels residus". Així ho detallen des del govern valencià: "el cent per cent d'aquests ajuts provenen de fons propis de la Generalitat amb les que els centres d'investigació podran desenvolupar un pla anual d'activitats de caràcter no econòmic dirigit a estimular la competitivitat empresarial, el desenvolupament sostenible i l'adaptació de les empreses a les exigències del mercat".

Altres línies

Des dels centres tecnològics, es vol impulsar també la transformació digital per a, expliquen, "desenvolupar tecnologies que possibilitin la captació, comunicació, compartició i explotació de les dades de forma robusta, segura i eficient, així com de productes intel·ligents i funcionals, solucions tecnològiques basades en fabricació additiva i sistemes intel·ligents de mobilitat i intermobilitat". Finalment, el tercer objectiu de les subvencions és "la cohesió social i territorial" amb investigacions entorn d'àmbits com l'alimentació del futur, la seguretat alimentària o la salut. Per aconseguir-ho, detallen "és clau fomentar la col·laboració publicoprivada per aprofitar al màxim el potencial investigador d'aquests centres. Està més que provat que els projectes que resulten d'aquest tipus de col·laboració generen un desenvolupament econòmic d'alt impacte i l'objectiu és que la Comunitat Valenciana i el seu teixit industrial sigui referent en investigació, innovació i talent".