Creen una fulla de planta artificial que absorbeix 100 vegades més CO₂, és que la batalla contra el canvi climàtic ha portat diferents comunitats científiques. A la recerca de mètodes que ajudin a reduir els elevats nivells de contaminació que han estat generats per la humanitat.

Tal és el cas dels enginyers de la Universitat d'Illinois Chicago (UIC) que han desenvolupat un nou mètode per capturar diòxid de carboni. Que segons ells resulten econòmics, utilitza menys energia i és més eficient dels que s'utilitzen actualment.

Però de què es tracta aquest projecte de produir una fulla de planta artificial que absorbeix 100 vegades més CO₂?

Aquest és una variació d'un projecte que els enginyers ja havien presentat el 2019,les fulles artificials imiten el procés de fotosíntesi de les plantes i utilitzen l'aigua i el diòxid de carboni de l'aire per produir carbohidrats i oxigen amb l'energia del sol.

Full|Fulla artificial

Fulla artificial

Encara que aquest era un procés que només s'havia aconseguit en un laboratori, els enginyers han aconseguit que aquest funcioni al món real.

A més, que han incorporat un nou sistema que els permet que la captura de CO₂ sigui més gran, però treballant amb materials de menor cost.

Però com funciona la fulla artificial que absorbeix 100 vegades més CO₂?

Els enginyers indiquen que el diòxid de carboni s'uneix amb un dissolvent orgànic en un costat sec, per la qual cosa es produeix una concentració de bicarbonat de sodi.

A mesura que el bicarbonat de sodi s'acumula, els ions es van carregant negativament i són arrossegats a través de la membrana cap a un elèctrode amb una càrrega positiva en una solució a base d'aigua en el costat humit de la membrana.

Fulls|Fulles artificials que fan la fotosintesi

Fulles artificials que fan la fotosintesi

Una vegada que la solució dissol el bicarbonat perquè passi a diòxid de carboni, aquest és aprofitat com a combustible per a altres usos.

L'alteració de la càrrega elèctrica accelera o alenteix el ritme de captura de diòxid de carboni, de fet, segons proves fetes en un sistema petit va donar com a resultat que és capaç de capturar fins a 3,3 mili mols per hora per cada quatre centímetres quadrats de material.

Pel que indiquen que és un sistema 100 vegades més ràpid que els utilitzats actualment i que l'energia que requereix funcionar és similar a la d'una bombeta LED d'1 Watt.