Des d'entrades falses a premis que no existeixen o enllaços de streaming que, en realitat, només són eines per robar dades o, directament, sostreure diners de comptes. L'Eurocopa ja ha començat i, com sempre que se celebra un esdeveniment, els ciberdelinqüents tracten d'aprofitar-ho.

 

També va passar durant l'últim Mundial

Durant l'Eurocopa no succeirà res gaire diferent del que ja es va esdevenir durant el Mundial de Qatar, període en què els correus electrònics fraudulents que oferien entrades, premis o visionaments gratuïts de partits van funcionar a ple rendiment. Ara, torna a succeir el mateix i, per combatre'l, les eines són les de sempre.

Com evitar ser estafat?

La formació i el sentit comú són de nou la resposta: res que sembli massa bo per ser veritat no sol ser cert i, per detectar-ho, cal mantenir certa desconfiança: abans de contractar o, simplement, provar qualsevol producte o servei a la xarxa cal revisar l'adreça del remitent i els enllaços que se'ns ofereixen i evitar sempre les respostes no meditades. Altrament, l'Eurocopa et pot acabar sortint cara i molt més ara quan l'enginyeria social –tècnica psicològica que els ciberdelinqüents manegen amb destresa- és habitual moneda de canvi.