La companyia Damm va incrementar la seva capacitat d'autoconsum energètic amb l'ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques d'algunes de les seves plantes. Així, l'empresa, presidida per Demetrio Carceller Arce, assoleix els 32.182 metres quadrats de plaques fotovoltaiques instal·lades, consolidant-se com "el grup cerveser de la Península Ibèrica amb més extensió d'autoproducció d'energia solar".
L'ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques d'alguns dels seus centres permet que la companyia autoprodueixi 7,1 GWh d'energia neta a l'any. A més, Damm té la voluntat d'expandir el seu parc fotovoltaic amb la posada en marxa d'una segona fase del pla d'ampliació de les instal·lacions fotovoltaiques en diversos centres de la companyia.
El nou projecte, dotat d'una inversió de 3,6 milions d'euros, preveu la instal·lació durant el proper any de 23.500 metres quadrats de superfície de plaques solars a la fàbrica d'El Prat de Llobregat, la Moràvia, Múrcia, Màlaga i la ZAL de Barcelona.
Damm va destacar que manté un ferm compromís amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Agenda 2030. D'aquesta forma, la companyia promou l'ús eficient dels recursos i l'energia, "apostant sempre per impulsar projectes que permetin reduir el seu impacte mediambiental".
En aquest sentit, Damm ha apostat en els últims anys per un model energètic que fomenta l'autosuficiència energètica gràcies al qual ja produeix el 60% de l'energia elèctrica que consumi en la seva activitat i es proveeix únicament de fonts energètiques certificades d'origen verd. Això ha permès a l'empresa reduir la dependència externa a més d'estalviar costos.
"Aconseguir concloure amb èxit la transició energètica cap a models més sostenibles és una prioritat a Damm. Per això, des de fa dècades portem treballant en l'evolució de les nostres fonts d'energia cap a fonts renovables que ens permetin minimitzar el nostre impacte mediambiental i, alhora, ser capaços de generar energia neta per al nostre autoconsum", va afirmar Juan Antonio López Abadía, director d'Optimització d'Energia i Medi Ambient de Damm. Va subratllar també que el compromís de la companyia "amb l'entorn ens ha permès ser la cervesera amb l'extensió de plaques fotovoltaiques més gran de tota la península ibèrica".
Energia eficient
Així mateix, va indicar que la sostenibilitat ha estat sempre un dels eixos fonamentals de l'activitat de Damm des dels seus orígens. Amb l'objectiu de reduir el consum de recursos naturals de les seves fàbriques i incrementar l'eficiència energètica, la companyia també aposta per l'ús d'altres fonts d'energia renovable en els seus processos de producció basades en energies renovables com la cogeneració i la trigeneració a partir de biogàs.
El conjunt de mesures impulsades durant els últims anys amb l'objectiu de convertir-se en una companyia energèticament eficient ha permès a Damm reduir en un 45% l'energia utilitzada per a la producció de cada hectolitre de cervesa durant l'última dècada.
A més, entre les últimes fites en matèria de sostenibilitat ambiental aconseguides per la companyia destaca l'adhesió a RE100, la iniciativa global dirigida per Climate Group i associada a CDP que mostra el compromís de les companyies més importants del món amb l'ús energies 100% renovables. Damm es va convertir l'abril de 2022 en la primera companyia cervesera d'Espanya en obtenir el certificat RE100.