No, la DGT no fracciona el pagament de les multes que imposa a diferència de la qual cosa|allò que sí que fa l'Agència Tributària amb les seves sancions. Per què? Des de la DGT la raó no s'aclareix.

 

Import no menor

Les multes de trànsit|tràfic, a més, són d'import no menor i poden, en casos com el d'utilitzar inhibidors de radar o conduir sota els efectes de l'alcohol, assolir xifres de milers d'euros que en pocs casos pot pagar l'infractor sense recórrer a sistemes de finançament diversos com préstecs, targetes de crèdit o, fins i tot, altre certament més pedestre que consisteix a esperar que finalitzi el termini de pagament fixat i que la multa deixi de ser responsabilitat de l'autoritat de trànsit|tràfic i passi|pas a ser-ho de l'Agència Tributària o els seus equivalents autonòmics si la multa s'ha imposat en una regió amb les competències de trànsit|tràfic delegades.. En aquest cas, i prèvia petició a l'Agència en qüestió, el pagament de la multa sí que pot fraccionar-se, encara que mitjana|mitja recàrrec.

Pagament immediat

El que sí que es permet és gaudir d'una bonificació per pagament immediat si la sanció imposada s'abona, renunciant a presentar recurs, en els vint dies naturals posteriors al dia en què es va imposar la sanció. Després. En els 45 següents, es pot pagar la totalitat de la multa. Després, ja arriba el recàrrec i la possibilitat de fraccionar. De quant és? Del 20%. Això fa que, en molts casos i davant de multes de quantia inferior a mil euros, l'infractor opti per esperar que venci el termini per a, així, poder fraccionar pagaments a un interès que, sempre, és més baix que el que un banc aplica als diners que deixa.