Els dispositius electrònics són una gran eina en l'àrea militar o de defensa, un exemple clar és Eirene, el qual vigilarà la cimera de l'OTAN a Madrid i informarà sobre possibles atacs de drons.
I encara que s'espera que esmentada cimera es realitzi sense cap inconvenient, és necessari que es prenguin les millors mesures de seguretat i prevenció.
L'operació Eirene, el vigilant de l'OTAN
Encara que la cimera|cim de l'OTAN comptarà amb la seva seguretat habitual, també es farà ús del dispositiu Eirene.
L'esmentat dispositiu controlarà els drons que sobrevolin sobre els convidats de l'OTAN i, encara que el Ministeri de Defensa tancarà l'espai aeri, no vol passar per alt cap mesura que pugui protegir als convidats.
Per mesures de seguretat, les dades al detall de l'equip Eirene no es coneixen, això per evitar que pugui patir atacs cibernètics.
Eirene és el nom d'un personatge de la mitologia grega i el nom té com a significat aquella que porta la pau.
Fins i tot a causa de l'alta probabilitat que passin atacs cibernètics durant la cimera, s'ha minimitzat l'ús de tecnologia en la mateixa.
L'Oficina de Coordinació Cibernètica del Ministeri de l'Interior, el Centre Criptologico Nacional i les capacitats de ciberseguretat d'Ifema s'han activat per treballar en conjunt i així poder repel·lir qualsevol possible vulnerabilitat informàtica.
Per la qual cosa la seguretat no només física si no electrònica ha començat a jugar un paper summament important. Sobretot, en l'actualitat amb el conflicte que Rússia manté amb la invasió d'Ucraïna.
És per això que no només dispositius electrònics faran presència en la cimera, ja que s'ha sabut que desplegaran 6550 policies nacionals, 2400 guàrdies nacionals, més de 1000 efectius de la policia municipal, bombers i personal de protecció civil de la Comunitat de Madrid.
Fins i tot personal de la seguretat de la Casa Reial i de la Presidència, sumant-s'hi seguretat privada i els mateixos agents de seguretat de cadascuna de les delegacions que seran presents en la cimera.