L'estudi del cap del picot ha donat resultats bastant sorprenents, sobretot perquè sempre es va creure que aquest comptava amb un casc natural amb què colpejaven als arbres.

El crani del picot

Segons els estudis que han realitzat sobre el cap del picot, aquesta funciona com un martell i no com es considerava que era un casc amortidor.

El que han descobert és que aquest martell els protegeix de patir danys al cervell quan aquests fan forats en els arbres.

De fet, les investigacions publicades indiquen que una absorció d'impacte faria summament difícil les habilitats de pica-pica d'aquests ocells.

Picot

Aquesta informació l'han obtingut gràcies que han observat els vídeos a alta velocitat de diferents picots quan estan en acció. En l'esmentada anàlisi s'han adonat que aquest no absorbeix l'impacte amb l'arbre.

Les dades que han aconseguit obtenir en el seu estudi és que la capacitat d'una commoció cerebral als picots és menor que al dels humans. Per això els seus petits cervells poden resistir els cops que donen als arbres.

Aquests resultats refuten les teories que es manejaven des d'anys en llibres, zoològics i mitjans de comunicació.

Picot

Aquests animals no compten amb un amortidor al seu cap, de fet, les troballes amb la investigació indiquen que els picots no han evolucionat a colls i cap més grans per a picades més fortes, a causa que això generaria commocions als seus cervells.

Aquest tipus d'informació és important, ja que els enginyers van utilitzar la forma de l'esquelet del crani d'aquest ocell per al desenvolupament de cascos i materials amortidors.

Però aquesta nova informació fa veure que això no és l'ideal, ja que l'anatomia del cap del picot no està dissenyat per esmorteir els cops.

La investigació d'aquest peculiar ocell no acaba allà, és que els científics segueixen curiosos i ara estudien com s'adapta la forma del bec perquè puguin fa els clots en els arbres.