El conflicte Rússia-Ucraïna de les últimes setmanes ja ha començat a arribar a les plataformes digitals. FIFA 22, d'EA Sports, ha decidit eliminar els equips russos de la plataforma.

Pot ser que en un primer moment considerem que això no representa una mica d'envergadura, però si hi ha una cosa que desitgen tots els clubs del món de futbol, és pertànyer al famós videojoc.

Decisió presa des d'Amèrica del Nord

Encara que el simulador de futbol nacional i internacional a nivell de clubs té popularitat a tot el món –alguna cosa així com el iPhone dels videojocs de futbol-, has de saber que l'empresa EA Sports és d'origen nord-americà

Com a mesura de pressió i solidaritat a Ucraïna com país, ha pres la decisió d'eliminar tant la selecció de futbol de Rússia, com també els clubs que pertanyen a la Lliga de Rússia.

El comunicat de FIFA a tots els seus jugadors s'enfoca en les següents línies: "EA Sports se solidaritza amb el poble ucraïnès i, com tantes veus al món del futbol, demana la pau i el final de la invasió d'Ucraïna".

Com funciona aquest vet de FIFA?

És important recordar que FIFA 22 és un joc que està disponible sota tres modalitats: Les consoles –PS5, PS4, Xbox, etc. -, però també a través de FIFA Mobile i de FIFA online.

Això significa, que les persones que juguen a la plataforma Fifa online, no tindrien l'oportunitat de jugar amb equips com a Zenit de Sant Petersburg, Spartak Moscú, CSKA de Moscou, tampoc amb la selecció nacional del país.

El videojoc FIFA 22

Encara que EA Sports no explica amb els drets de la Premier League de Rússia, si comptava amb aquests 3 equips per a l'edició 22 del joc.

Des de la companyia del videojoc asseguren que el rebuig ve com a conseqüència internacional que generen la invasió a Ucraïna. Tanmateix, els jugadors russos que facin vida en diferents clubs –que no siguin pròpiament russos- no seran exclosos del joc.

EA Sport no ha estat la primera empresa en cometre aquestes accions, de fet; empreses com Netflix, Amazon, Spotify, etc., també han recorregut a aquestes accions. Sembla que la globalització ha portat al tema digital el conflicte Ucraïna-Rússia.