Mentre al món encara estem lluitant pel fet que les apps escolten el que diem, ja des del Pentàgon van pel domini del sistema solar.
Com? Doncs l'exèrcit nord-americà té un pla elaborat amb un propulsor termonuclear per al 2026.
DARPA cerca proposades per a propulsors
A través de l'Agència de Projectes d'Investigació Avançada de Defensa de l'exèrcit nord-americà, es va llançar una convocatòria per generar un motor de propulsió nuclear que permet fer vols entre la Terra i la Lluna de manera molt més senzilla.
DRACO va iniciar la seva primera fase fa més de dos anys (va treballar amb les companyies General Atomics, Blue Origin i Lockheed Martin) i ara ha buscat noves idees termonuclears.
Des de DARPA estan buscant que per a l'any 2026 s'aconsegueixin fer viatges molt més senzills entre la Terra i la Lluna.
Què necessita els EUA per aconseguir funcionar aquests espais?
Segons el director del programa a l'Oficina de Tecnologia Tàctica de Darpa, Nathan Greiner, els EUA ja han aconseguit generar maniobrabilitat en dominis aeris, marítims i aeris, tanmateix, el món es maneja d'una altra forma en l'espai.
En aquest moment, el projecte es troba en una tercera fase, i l'objectiu no és més que aconseguir comptar amb un propulsor termonuclear. DARPA treballa de manera directa amb la col·laboració de la NASA.
Si bé des de la NASA diuen estar posant tot el focus d'atenció a Artimisa, la visita de Mart a través de naus tripulades també sap que comptar amb aquest tipus d'eines seria un avenç per al món i els Estats Units.
No és una carrera on només es trobi USA
La realitat és que per més que tots tenim bé gravat el nom de la NASA, aquest tipus d'investigacions i propostes també s'estan duent a terme per la Xina, Rússia i fins i tot Spacex. Sembla que l'objectiu dels governs no es tracta de l'aigua ni dels minerals de la Terra, ara es tracta de l'espai.
Des dels Estats Units tenen previst aconseguir aquest tipus de propulsió per a almenys 2026.