Enrere ha quedat l'època on l'arcaic o el tradicional era el que venia, una prova d'això, és que els germans Torres, que compten amb el seu restaurant de dues estrelles Michelin Hermanos Torres, han recorregut a la tecnologia per fer les seves receptes.
Tota persona que visita Espanya sent curiositat per consumir alguns dels plats que ofereix el país com a potència gastronòmica, i encara que això no va canviar a curt termini, la innovació ha passat a ser una carta que també entra en joc dels xefs més reconeguts del país per mantenir-se a la superfície.
La necessitat d'oferir innovació
Vivim actualment en un món on tots estem entrellaçats, per tant, els cuiners que en el passat se centren a produir per a persones adinerades, ara també han de preocupar-se per sorprendre els nous consumidors.
En aquest moment, els germans Torres estan fent ús a la seva cuina d'un producte que han decidit anomenar Foodini. És una impressora 3D amb dots culinaris. Va ser creada per Natural Machines, permet als xefs combinar i produir receptes de tota mena, amb un aprofitament especial de sabor.
No només s'obté un millor aprofitament dels recursos, sinó que a més la cocció feta per làser evita la producció d'elements nocius per al cos humà. Molts dels plats no necessiten aigua o oli per produir, el que representa un millor ús de recursos.
La impressora 3D té la possibilitat d'oferir diversos tipus de plats amb els mateixos materials i en temps de cocció molt més ràpid i exacte que un fogó de llenya o de gas.
Combinació del tradicional amb el tecnològic
Des del punt de vista innovador, en aquests moments Espanya està creant una cuina internacional que permet crear productes emulsionants, espessidors, texturizants i gelificants. Bàsicament, els espanyols estan fent nivell molt més avançat, la qual cosa gaudeix dels usuaris comuns amb una fregidora d'aire.
És més que probable que en els propers anys anem a un restaurant a menjar una carn agredolça que tingui endolcidors sense sucre, carn d'origen vegetal i el mateix sabor del racó de carn que consumien per casa teva, però de molt menys greixos dolentes.