Els imants pel que sembla serien la resposta per ajudar a respirar en l'espai als astronautes i en un futur a totes aquelles persones que desitgin viatjar a l'espai.

Els imants i el nou avenç en sistemes de suport vital

L'ús d'imants podria conduir a una nova manera de suport vital per a les naus espacials de primera generació. Contribuint fins i tot en el llarg camí al viatge a Mart.

Encara que es podria pensar que l'ideal per respirar al planeta Mart o a la Lluna es pot portar en bombones d'oxigen, el cert és que no es pot a causa que això porta una sèrie de despeses i equips que ho fan inviable.

En l'actualitat es recorre al mètode de l'electròlisi, amb la qual a través del corrent s'aconsegueix obtenir l'oxigen (de l'aigua s'obté hidrogen i oxigen) que requereixen els astronautes per sobreviure en l'espai.

Tanmateix, un equip de l'Escola Guggenheim d'Enginyeria Aeroespacial de Geòrgia Tech ha proposat una idea que alguns poden considerar simple. Aquesta consisteix a utilitzar imants per separar els diferents compostos dels líquids.

Astronauta

És a dir, que pugui servir, per exemple, per convertir l'aigua en hidrogen, el qual pot servir per impulsar la nau i l'oxigen sigui utilitzat perquè puguin respirar els astronautes.

Segons la proposta, un imant de neodimi produeix l'efecte separador de manera gairebé natural i el millor de tot a un baix preu. Per la qual cosa aquesta podria ser una gran alternativa per a les agències espacials.

Per fer aquesta proposta es basen que l'aigua i els líquids són magnètics fins a cert punt. El que es tradueix a què qualsevol líquid es polaritza en la presència d'un camp magnètic.

En el cas de l'aigua, és un material diamagnètic, pel que és repel·lida pels imants i, encara que a la Terra és més difícil notar-lo, en l'espai es torna una força bastant forta que pot separar les bombolles.

Valent-se d'això, l'equip utilitza l'imant per repel·lir l'aigua i atreu les bombolles de gas, per poder recollir-les en cert punt amb un col·lector. D'aquesta manera l'extreuen amb un sistema passiu que gairebé no necessita pertorbacions i gairebé no necessita energia.

En l'actualitat, treballen amb una sèrie de prototips dels quals un volarà a l'espai en un coet de Blue Origin. Només queda esperar els resultats i avenços que es puguin obtenir a favor de millores dels viatges espacials.