Un recent estudi elaborat per la companyia de telefonia OnePlus així ho testifica: els espanyols d'entre 18 i 35 anys ens passem una mitjana de sis hores diàries mirant al mòbil i això està, a més, incrementant la incidència de diferents patologies oculars com, per exemple, la miopia, que s'estima podria afectar fins i tot a un 50% de la població d'aquí a 2050 segons un Informe de l'Organització Mundial de la Salut. Conjurar aquest perill és senzill: n'hi ha prou amb fer un ús intel·ligent de l'Smartphone i seguir cinc consells molt simples.

Nens i mòbils
Nens i mòbils

Allunyar la vista de les pantalles i ajustar la brillantor d'aquestes

Si, per la raó que sigui, ens veiem obligats a passar llargs períodes de temps sense apartar la vista del mòbil, convé que fem una pausa cada 60 minuts i allunyem els nostres ulls de la pantalla. Una bona tècnica per descansar la vista és mirar a un punt fix durant un breu espai de temps. També és recomanable ajustar la brillantor de la pantalla del mòbil mitjançant la utilitzada de brillantor automàtica, que el regula sense que hàgim de preocupar-nos de res.

Utilitzar pantalles amb filtre per a la llum blava i col·locar bé la pantalla

La llum blava que emeten els nostres telèfons és nociva per a l'ull humà i, per això, és convenient activar funcionalitats per protegir-nos d'ella. Fer-ho és molt senzill: n'hi ha prou amb activar la manera lectura que inclouen els nostres telèfons. De la mateixa manera, quan anem a mirar una pantalla convé col·locar-la a l'altura del nostre ull o més a baix, ja que, així, la nostra parpella cobrirà una part gran de l'ull i no s'evaporarà una quantitat de llàgrimes més alta.

Parpellejar

Sembla un obvietat, però és important: en una situació normal, parpellegem entre 13 i 15 vegades cada minut, però en mirar a un mòbil ho fem menys, en concret entre sis i vuit. Això fa que forcem més l'ull.