En un panorama empresarial amb constants canvis marcats per l'entorn social, polític i econòmic, l'estat d'ànim amb què els empresaris encaren el futur és clau i, segons un recent estudi realitzat per la consultora Acquis, està millorant.
El 72%, optimista
L'actitud positiva sobre el futur dels negocis, detalla aquest estudi titulat Oportunitat de Cambio:El sentiment empresarial de les pimes espanyoles el 2024 i en el futur, és la del 72% de les petites i mitjanes empreses (pimes) enquestades. El 2023, les empreses que mostraven un alt grau d'optimisme amb el futur a llarg termini era només del 54%. L'estudi s'ha realitzat sobre una mostra de 250 directius intermedis/superiors de PYMEs (10-249 empleats) coresponsables de la presa de decisions sobre compra o arrendament d'equips empresarials.
Tendències
Les empreses, i així ho indica l'estudi, "són conscients que per garantir la continuïtat dels seus negocis i optimitzar recursos, han d'adaptar-se a les noves tendències del mercat i apostar per la constant innovació". Així, l'optimització de costos i preus continua sent l'oportunitat de creixement més gran|important per a les pimes, segons el 41% dels enquestats. Li segueixen la digitalització i l'automatització (37% dels enquestats) i la innovació (37% dels enquestats la indiquen". "Són, segons les 250 enquestes realitzades, les grans oportunitats que les empreses han d'aprofitar per garantir-se un futur més pròsper," indica Luis Targhetta, Business Development Manager de Iberia per a Acquis.
A Espanya n'hi ha 2.917.389 (gener 2024) pymes que conformen la major part del teixit empresarial del territori d'acord amb dades de la Direcció General d'Indústria i de la Pime. "L'optimisme empresarial és un indicador positiu per a l'economia nacional. La dinamització i enfortiment del sector de les pimes espanyoles són claus per contribuir al desenvolupament i creixement del país. Comptar amb empreses aliades com Acquis que acompanyin l'assegurament dels equips comerciales és crucial per a la consecució dels seus objectius corporatius", detalla Targhetta.