The Guardian és un dels diaris en paper més llegits del Regne Unit i, com tots els diaris, ha vist dràsticament reduïda la seva facturació i el seu volum d'exemplars venuts des que van irrompre en les nostres vides les noves tecnologies. Per això, a ningú no l'ha d'estranyar que, per nostàlgia de temps aneu-vos-en, es fixin a l'hora d'escollir els seus temes en singulars estudis que evidencien (o ho pretenen) com ens hem convertit tots gairebé en esclaus de la tecnologia. Malgrat tot, cal donar-los la raó en alguna cosa als redactors del rotatiu anglès: la tecnologia ens ha canviat i no sempre per millor. Veurem què diu aquest estudi.

/uploads/s1/35/20/80/18/smartphone-adolescent_15_630x420.jpeg
 

 

 

Deu evidències

Pel que sembla, existeixen, segons aquest estudi del que es feien eco a The Guardian aquest estiu, fins a deu diferents evidències que demostrarien, si s'uneixen, que la persona que les mostra és un autèntic addicte a les tecnologies. La primera d'elles té a veure amb Internet i afecta tots aquells que, quan no poden accedir a la xarxa, experimenten una sensació de sotsobre i angoixa.

Si a més ets dels que senten remordiments cada vegada que compres un nou dispositiu o gadget i ets dels quals somien ser el primer del teu cercle en adquirir les noves novetats, el teu problema ja és doble. No ser capaç de desconnectar i centrar-te en el present seria una altra actitud preocupant, així que, si passes més temps gravant coses per pujar-les als teus perfils en xarxes que vivint-les, la situació ja és seriosa perquè s'identifiquen en tu tres de les conductes que es consideren pròpies d'un addicte a la tecnologia

Seriós problema

El problema passa de seriós a espinós si, a més d'aquests tres problemes, mostres alguna de les altres set conductes recollides en la llista. La tercera té a veure amb els números de telèfon i les adreces: si no els memoritzes o, pitjor, ets ja incapaç de recordar-los, anem molt malament. Si pateixes insomni, ja vas pel cinquè punt i si, a més, sents por o angoixa quan no tens el teu telèfon a prop, el problema comença a ser ja molt seriós.

La teva capacitat de concentració es ressent també quan ets addicte a alguna cosa i, en el cas de les tecnologies, això s'evidencia si no ets capaç de mantenir converses serioses en persona i, per exemple, prefereixes el WhatsApp. Si a més de tot això perds la noció del temps quan estàs connectat i no cuides la teva privacitat a la xarxa, el teu problema amb les tecnologies és ja molt però que molt seriós: gairebé patològic