El Departament de Comerç dels Estats Units ha anunciat aquest dijous que farà marxa enrere en la seva intenció inicial de tancar la xarxa social TikTok, de propietat xinesa, complint així amb una decisió judicial després d'una demanda presentada per tres persones influents d'aquesta plataforma. A l'espera de conèixer quina serà la decisió de l'Administració del president electe, Joe Biden, aquest intent per tancar TikTok va formar part d'una croada de l'encara inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump, perquè fos comprada per empreses nord-americanes.
El mes d'agost passat, Trump va justificar aquesta mesura assegurant que es tractava d'una qüestió de seguretat nacional, ja que existia una presumpta xarxa d'espionatge duta a terme pel govern de Pequín a través d'aquesta popular xarxa social, que només als Estats Units compta amb uns 50 milions d'usuaris.
El president Trump va assegurar que l'única forma que la xarxa social de vídeos curts pogués romandre al país era deixant-se per comprar per algunes de les empreses nord-americanes, en cas contrari seria tancada a partir del 20 de setembre, encara que la Casa Blanca va prorrogar fins aquest dijous 12 de novembre aquesta data en espera que trobés un comprador.
Tanmateix, el Departament de Comerç ha explicat que aquest ajornament respon a la decisió de la jutgessa d'un tribunal federal de Filadèlfia, Wendy Beetlestone, després d'una demanda presentada per tres importants figures d'aquesta xarxa social, l'humorista Douglas Marland, la guru de la moda Cosette Rinab i el músic Alex Chambers, informa el diari 'Wall Street Journal'.
La reclamació de ByteDance
Aquesta setmana, ByteDance, la companyia xinesa propietària de TikTok, va presentar una reclamació davant del Tribunal d'Apel·lacions del districte de Colúmbia per obtenir una pròrroga de 30 dies sobre el termini de l'ultimàtum donat a l'empresa, ja que durant aquests dos últims mesos no va rebre cap resposta del Comitè d'Inversió Estrangera en els Estats Units (CFIUS).