L'única manera de limitar la propagació del nou coronavirus és adherir-se a un conjunt específic de regles. Hem de rentar-nos les mans amb freqüència i desinfectar les superfícies, i reduir al mínim el contacte amb altres persones. Així mateix es recomana utilitzar màscara i guants quan estem en públic. Aquestes severes mesures de distanciament social han costat moltíssimes vides i també molts milers de llocs de feina.

Un dels avantatges més clars d'Internet, combinada amb aplicacions de videotrucades i missatgeria instantània, és el fet que en aquest confinament és molt més còmode treballar o estudiar des de casa. Aplicacions com Zoom s'estan revaloritzant en els dos últims mesos, malgrat les moltes preocupacions de privacitat i seguretat que s'han descobert en les últimes setmanes a aquesta eina.

I així, com era d'esperar, si una aplicació que té un component social es torna popular, Facebook apareix per posar-se almenys a la seva altura intentant replicar les seves característiques i el seu èxit. I Facebook està fent exactament això amb Zoom, ja que es posa a l'altura del seu propi competidor i la seva popular aplicació de videotrucades.

Encara que no només Facebook està reforçant la seva funció de videotrucades. Google va reanomenar Hangouts perquè els clients de G Suite es reunissin i va llançar recentment algunes funcions molt destacades i interessants. S'espera que Whatsapp almenys dupliqui el nombre de persones admeses en la mateixa videotrucada a vuit, en resposta a l'enorme demanda d'aplicacions de vídeo xat durant la pandèmia.

Per tant, té sentit que Facebook desenvolupi una aplicació similar a Zoom dins de la seva popular aplicació de xat Messenger. Al cap i a la fi, Facebook es va adonar del significatiu augment en l'activitat de les videotrucades en els primers dies de la pandèmia, i aquest tipus de demanda no va desaparèixer de la nit al dia.

Li han anomenat Messenger Rooms i estarà disponible dins de l'aplicació independent Messenger per a Windows i Mac. Com el seu propi nom indica, la funció permetrà crear sales per parlar amb amics. Una vegada creada una sala, es podran agregar fins a 50 persones, independentment de si tenen un compte de Facebook o no. Qualsevol persona amb un compte de Facebook pot utilitzar-la per iniciar sessió a Messenger. En cas contrari, es necessitarà un enllaç a la sala, que es pot utilitzar en un navegador.

L'aplicació Messenger Rooms permetrà activar i desactivar la transmissió de vídeo, igual com en Zoom o Meet, i compartir la pantalla de l'ordinador o del dispositiu mòbil. Poc temps després, Facebook afegirà la funcionalitat Rooms a Instagram Direct i Whatsapp.