Les naus reutilitzables de SpaceX d'Elon Musk han arribat a la seva fi, tot amb la finalitat d'evitar la fallida. Per la qual cosa s'ha cancel·lat la fabricació de les naus espacials tripulades Dragon.

Aquesta decisió de parar la producció de les Crew Dragon n'ha sorprès més d'un, ja que en l'actualitat només compten amb quatre naus disponibles per portar els astronautes a l'Estació Espacial Internacional.

Càpsula Crew Dragon

Raó per la qual SpaceX posa fi a les naus reutilitzables

Segons la informació que ha donat a conèixer un executiu de l'empresa, es cancel·la la fabricació d'aquest tipus d'aeronau per poder concentrar tots els recursos a la producció de Starship.

Cal saber que Starship és una nau que fins al moment no ha volat a l'espai exterior, tampoc no ha realitzat un vol orbital, menys amb tripulació.

Aquesta decisió s'ha pres en un moment clau en què els Estats Units no mantenen bones relacions amb Rússia i, per tant, és impossible que la NASA enviï astronautes a l'ISS.

Pel que fins al moment l'única opció per a la missió espacial nord americana és recórrer a les Crew Dragon. Això és el que es creia fins ara.

S'ha conegut que Elon Musk va enviar un correu intern en el qual li notificava que s'enfrontaven a un veritable risc de fallida si no aconseguien que la nau starship volés almenys una vegada cada dues setmanes el proper any.

Inicialment, el Starship utilitzarà 29 motors Raptor en la seva primera fase de 70 metres d'altura, per després passar a 33. En la segona fase se li n'agregarien 9 més, per quedar amb un total de 42 motors.

Starship també seria una nau reutilitzable per complet, però igual utilitza una gran quantitat de motors.

El problema que se li presenta a Musk és que requereixen de diversos Starships operatius, d'allà la seva preocupació per caure en fallida.

El concentrar-se en les Starship seriosa, segons el criteri de Musk, el que podria ajudar-los a no caure a la banca trencada i alhora el seguir, oferint als astronautes la capacitat d'anar a l'espai amb naus reutilitzables.