A més de ser multimilionari des que va vendre a Mark Zuckerberg la seva empresa Oculus, dedicada al desenvolupament d'ulleres de realitat virtual, Palmer Luckey és un tipus amb molt temps lliure. Per això, aquest mes, ha intentat sorprendre tots amb un invent d'aquests que semblen dissenyats únicament i exclusivament per omplir portades. Es tracta, en concret, d'unes ulleres de realitat virtual amb una particularitat més que singular però, certament, incomprovable: pel que sembla, i segons el tal Luckey, el dispositiu té la capacitat de matar-te realment si mors de forma virtual mentre gaudeixes amb elles posades d'un videojoc. El problema de les ulleres és que ningú en el seu seny no voldrà comprovar que fan això per a la qual cosa se suposa serveixen. De fet, encara en el cas que a algú se li ocorri|passi comprovar-ho, el creador de l'aparell (que només vol notorietat) no ho permetrà, ja que acabar a la presó no és entre els seus plans i molt menys després d'haver ingressat 1.450 milions d'euros en 2014, l'any en què Facebook va comprar Oculus, que llavors era poc més que una idea

Palmer Luckey
Palmer Luckey

Com se suposa que funcionen?

Al tal Luckey, o això diu ell almenys, li preocupa molt el que el defineix com a "interacció entre el virtual i el real" i considera que el futur dels videojocs està en generar sensacions reals en el jugats. Pel que sembla i segons ell, si condueixes virtualment un cotxe, ha d'existir la possibilitat que pateixis ferides si t'estavelles i si estàs en una guerra, convé que sigui possible que et matin de veritat. Com aconseguir-ho? Doncs amb unes ulleres que inclouen, pel que sembla, uns explosius, que s'activarien si et mors mentre estàs jugant a alguna cosa amb elles posades. Per a ell, és una gran idea i, de fet, es pregunta per què abans ningú "no ha explorat aquesta mecànica en els jocs". El noi, pel que sembla, s'ha inspirat en un manga titulat Sword Art Online amb què es recrea un present ucrònic en què existeix la possibilitat, precisament, d'accedir a món virtual mitjançant un casc, el NerveGear que fa, entre altres coses el mateix (matar-te) que aquest que diu haver dissenyat Luckey.

Fake?

D'entrada, sembla un fanal, però el subjecte camina aquests dies jugant als equívocs i, per a això, aprofita que, després de vendre Oculus, va fundar Anduril Industries, una empresa que desenvolupa tecnologia militar. Sigui com fos, és improbable que pugui demostrar-se d'alguna manera que el casc que Palmer Luckey diu haver dissenyat faci el que se suposa que fa encara que coses més rares s'han vist. De tota manera, l'objectiu està complert: avui parlem d'aquest tipus fins i tot en aquest digital.