Dia d'estrena. La Conselleria d'Educació, conjuntament amb el 3Cat, ha presentat aquest dijous la nova plataforma SuperCampus. Es tracta d'una eina digital pensava per oferir un espai de continguts educatius de qualitat i en català vinculats el currículum d'escoles i instituts. La idea és que d'aquesta manera es proporcioni a docents, alumnes i famílies una plataforma fàcil d’utilitzar, universal, segura i gratuïta on cercar vídeos que serveixin per aprendre sobre multitud de temes, tant a l'aula com a casa, omplint d'aquesta manera el buit que existeix pel que fa als continguts en llengua catalana. En aquesta acció hi ha participat de primera mà Frame CreativeMedia, la productora audiovisual del Grup Les Notícies de Catalunya que també edita ElNacional.cat.
La voluntat principal és que SuperCampus sigui una eina referent davant la manca generalitzada d’oferta de continguts educatius en català. Segons dades d'Educació, gairebé tres de cada quatre alumnes consulten vídeos i altres elements audiovisuals per complementar el seu aprenentatge, i aquells productes en català són insuficients o estan mal posicionats als cercadors d’Internet. Com ha detallat la directora de l'Escola Can Fabra (on s'ha fet la presentació públic), Txell Regàs, "quan busquem a YouTube tot és en castellà i en anglès", de manera que confia que serà una eina útil per potenciar la llengua pròpia. Aquesta nova plataforma disposarà de continguts en català i també en aranès.
Amb la participació de Frame CreativeMedia
La plataforma es posa en marxa amb 450 continguts disponibles, dels quals 70 són vídeos de nova producció, 125 són capítols de pòdcast de nova producció, i més de 250 són vídeos de continguts preexistents, que han estat revisats i categoritzats. Els vídeos tenen una durada d’entre tres i cinc minuts, en la línia de les produccions de les grans plataformes educatives d’altres països. Els continguts nous ja disponibles abasten les àrees de matemàtiques, història, art i canvi climàtic, amb episodis variats sobre el nombre pi, la Revolució Industrial a Catalunya, Salvador Dalí i el cicle de l'aigua. Després d'aquesta primera fase encetada avui, a partir del proper setembre (coincidint amb l’inici del nou curs escolar) es posaran a disposició nous continguts en els àmbits de la llengua i literatura catalanes, literatura universal, música, matemàtiques, geografia, química, i biologia.
El contingut sobre història que ja es troba disponible a la plataforma SuperCampus forma part del programa Moments clau de la Història de Catalunya, realitzat i produït per Frame CreativeMedia, la productora audiovisual del Grup Les Notícies de Catalunya que també edita ElNacional.cat. A través dels seus nombrosos vídeos s'expliquen diversos episodis de la història de Catalunya (com ara la Revolució Industrial, el paper de les dones a la rereguarda de les guerres o el període de l'Imperi Romà) amb una "estètica youtuber" i en un format breu. El programa ha comptat amb la direcció i realització de Guillem Camós, amb el guió d'Arnau Rius, l'adaptació de guió de Pep Antoni Roig, la postproducció de Roberto Lázaro, el grafisme de Robert Clement i la presentació de Berta Codina i Juli Boltó.