El Consell de Ministres ha aprovat aquest 29 de novembre un reial decret mitjançant el que pretén donar un nou impuls a la revolució i l'emprenedoria "tecnològica i social" finançant la contractació del que denomina "agents d'innovació" en els 83 municipis de tot el país que formen part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació, una organització creada a tall de fòrum per "posar en comú" polítiques innovadores desenvolupades des d'entitats locals. Els agents d'innovació dissenyaran, activaran i supervisaran plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular i donaran suport a emprenedors d'iniciativa social i del sector tecnològic.

innovación oberta web
 

Almenys un agent per municipi

L'objectiu d'aquests ajuts, dotats amb 3 milions d'euros, és que en cadascun dels 83 municipis que formen part de la xarxa es disposi de, com a mínim, una persona dedicada en exclusiva a les polítiques d'innovació. L'objectiu final, explica la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, és un aconseguir "un país més verd, més digital i més igualitari" que generi "un model de desenvolupament sostenible en els municipis"

Finançament

En els municipis de menys de 20.000 habitants que formen part de la xarxa, el Ministeri finança el 90% de cost anual de cada agent d'innovació que es contracta i en els de menys de 100.000 habitants, el 75%. A les ciutats amb més de 100.000 habitants es finança només la meitat. Barcelona, Cambrils, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Gavà, Mataró, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Viladecans i Vilanova del Camí són els municipis catalans que formen part de la xarxa.