Moltes vegades donem usos a la tecnologia sense conèixer bé quina és la millor manera de manipular-la. Amb l'iPhone també succeeix així, malgrat que és un mòbil que fa més d'una dècada que està entre nosaltres.

Així, si tanquem constantment aplicacions en l'iPhone per tractar que es mostri més ràpid o a fi d'estalviar bateria, estem fent el contrari al degut i fent, al seu torn, que l'iPhone funcioni pitjor. A continuació explicarem per què és així

L'iPhone gestiona els recursos automàticament

Molta gent pot estar familiaritzada amb com s'executen les aplicacions en un ordinador. Sigui a Windows o en MacOS, si una aplicació s'està executant en segon pla, encara pot estar consumint cicles de CPU o ocupant espai de la memòria RAM. Sempre s'ha dit que tancar aquests programes fa que l'ordinador funcioni millor i així és.

En un iPhone, tanmateix, les coses funcionen de manera diferent. Quan abandonem una app, aquesta entra en estat suspès i iOS allibera automàticament els cicles de CPU i RAM que es van dedicar a executar l'aplicació. La gestió automàtica de recursos de l'iPhone és tan bona que mai no haurem de preocupar-nos que una aplicació interrompuda en segon pla alenteixi l'aplicació que estem utilitzant en primer pla. Tant és així que oficialment Apple diu "has de tancar una aplicació només si no respon".

Reobrir apps fa malbé el rendiment i la bateria

De fet, quan força el tancament d'una aplicació en el seu iPhone, no només alentirà l'experiència de l'aplicació, sinó que també consumirà més bateria. Això es deu que, una vegada que una aplicació es tanca per complet, és necessari tornar a iniciar i recarregar tots els seus recursos la pròxima vegada que obri l'aplicació. Això requereix energia addicional de la CPU, la qual cosa esgota la bateria més ràpid. Rellançar una aplicació completament tancada també és més lent que canviar ràpidament a una aplicació suspesa. Per tant, en lloc d'augmentar el rendiment i estalviar bateria, tancar aplicacions en iPhone amb regularitat farà exactament el contrari.

De tota manera, existeix una excepció. De vegades, una app en segon pla pot buscar nova informació. Si aquesta aplicació tingués un problema de programació, podria consumir més bateria de l'habitual. Si una aplicació està abusant dels recursos en segon pla, és possible que puguem veure evidència d'això en l'apartat Bateria d'Ajustaments. En aquest cas, podem deshabilitar l'actualització de l'aplicació en segon pla en Ajustaments.

De vegades és necessari tancar apps

Malgrat tot, encara hi ha algunes raons per les que convé forçar el tancament d'una aplicació d'iPhone. Si una app deixa de respondre o no funciona correctament, és una bona idea obrir el selector d'aplicacions i tancar l'aplicació per complet. Quan l'aplicació desapareix és que s'ha tancat per complet. La pròxima vegada que toquem la seva icona, es reiniciarà.