Els anys en què la bateria del mòbil podia durar fins a una setmana ja són història i, per això, és més que aconsellable aconseguir un PowerBank, especialment en aquests mesos d'estiu en els quals l'ús del mòbil és més intensiu encara i emmagatzemem en ell informació vital com|com a bitllets o reserves d'hotels i restaurants. La culpa d'aquests elevats consums la tenen les múltiples aplicacions i utilitats que inclouen aquests petits ordinadors personals que portem sempre a sobre i exigeixen una aportació constant d'energia. Avui, rar és el mòbil seva bateria aguanta sense recàrregues més de 24 hores, així que el més intel·ligent és identificar estratègies per carregar el nostre smartphone més de pressa i de manera més còmoda i, el més important, sense fer malbé la bateria.

 

Es degraden les bateries dels mòbils?

Les bateries, tant les dels mòbils com les dels cotxes, es degraden, però podem aconseguir que aquest procés es retardi si carreguem sempre el dispositiu quan està apagat o amb una despesa d'energia mínima. Carregar així una bateria equival a aconseguir que duri més, pateixi menys danys i carregui més de pressa. Amb tot el primer que cal fer és controlar el consum. Pots fer-ho des dels ajustaments de bateria. També és bona idea utilitzar sempre les últimes versions dels sistemes operatius, ja que estalvien energia. Finalment, allunya el teu telèfon de la calor o el fred extrem pot fer malbé la bateria dels dispositius. En el cas del primer, pot provocar que el liti amb què solen fabricar-se es ressenti i la seva vida útil es vegi perjudicada.

Millor en manera avió o aturada

Si a un dispositiu li estalvies processos, el seu consum d'energia serà menor i el procés de recàrrega del mateix serà més ràpid. Què convé fer, per tant? Doncs molt senzill: carregar sempre el telèfon quan està apagat o, si no hi ha més remei que tenir-lo encesa, quan està en manera avió. Per descomptat, el consell serveix tant per a iPhone com per a Android.