Si la primera industrialització andalusa es va finançar en gran manera amb capitals francesos i britànics i va fer servir tecnologies procedents d'aquests països (els nuclis miners de Peñarroya-Pueblonuevo, a Còrdova, Linares, a Jaén i Riotinto, a Huelva, són clars exemples juntament amb cellers de l'entorn de Jerez de la Frontera), la revolució energètica –i industrial- avui en curs a Huelva serà possible gràcies a la tecnologia alemanya i tindrà com a protagonista a l'hidrogen i a una empresa espanyola, la gairebé centenària –es va fundar en 1929- Cepsa.

hidrogeno verd 64c00e0605386

 

Acord

I és que la petroliera espanyola acaba de rubricar sengles acords amb dues empreses teutones (Thyssenkrup i Siemens) per proveir-se d'equips d'electròlisi amb què arrencar l'activitat de la planta de producció d'hidrogen verd amb 400 MW de capacitat que té previst construir al Parc Energètic de La Rábida de Palos de la Frontera (Huelva). Així, Thyssenkrupp subministrarà 15 electrolitzadors alcalins d'aigua amb 20 MW de potència cada un i Siemens aportarà electrolitzadors PEM amb una potència sumada de 100 MW

Vall Andalusa de l'Hidrogen Verd

El projecte de La Rábida forma part del desenvolupament denominat Vall Andalusa de l'Hidrogen Verd. Amb ell, Cepsa pretén "oferir solucions energètiques sostenibles" per "descarbonitzar el transport pesat i la indústria". Malgrat això, i de moment, queda molt perquè, per exemple, l'hidrogen serveixi com a combustible per produir acer. Els costos de les experiències activades no compensen els grans productors si no existeixen abundants ajuts econòmics.