Els avenços tecnològics han arribat fins i tot als objectes que utilitzem en la nostra vida quotidiana, tal és el cas d'uns escuradents per menjar que afegeixen sabor sala al menjar sense en realitat agregar-li sal.

Els escuradents xinesos elèctrics

Els escuradents xinesos elèctrics estan dissenyats per agregar el gust salat d'un menjar, gràcies a l'ús d'ones elèctriques.

L'objectiu d'aquests escuradents és promoure uns millors hàbits alimentaris, ja que les persones són capaces de consumir els seus aliments sense la necessitat d'agregar més sal.

Escuradents
Escuradents

Han estat uns investigadors de la universitat de Meiji al Japó, que en conjunt amb el fabricant de begudes Kirin Holdings, s'han proposat de crear els escuradents xinesos elèctrics.

Aquests dispositius utilitzen un corrent elèctric feble per transmetre els ions de sodi dels aliments directament a la boca.

Pel que això provoca una sensació de salinitat i, per tant, el sabor al menjar millora en 1,5 vegades. Aquesta és una informació que ha donat a conèixer el professor líder del projecte.

Aquests expliquen a més amb una petita bateria que se subjecta al canell, com si aquest fos un braçalet. Ella és la responsable de generar les ones elèctriques als escuradents quan la persona subjecta el menjar.

Els creadors indiquen que els estímuls elèctrics que s'utilitzen són imperceptibles pel cos humà.

Però que a més reajusten els ions de compostos com la sal o el glutamat sòdic i així provocar canvis en el sabor del menjar.

Malgrat que ja han mostrat un gran avenç en aquest projecte, aquest encara es troba en la fase de desenvolupament. Però és un dispositiu que podria ser molt rellevant en la gastronomia japonesa on s'afavoreix el menjar amb sabors salats.

Una de les bones notícies és que tenen previst tenir llest el dispositiu per al 2023, però a més és una tecnologia que es pot adaptar a culleres, bols i altres estris de menjar.

Per la qual cosa no només pot servir per a la gastronomia japonesa, sinó també per a la resta del món. Aconseguint promoure amb aquests dispositius una alimentació baixa en sal i, per tant, més saludable.