La tecnologia de l'hidrogen, si es combina amb sistemes de generació d'energia verda, és el futur del transport pesat i de la maquinària i, per això, la majoria de països europeus i nord-americans han activat diferents plans d'incentius i suports a les empreses que volen desenvolupar i implementar projectes vinculats a ella. Ara, l'Índia, el que s'espera sigui en aquest 2023 el país més poblat del món, se sumeixi a la llista.

2022 4897 GreenHydrogenPressRoom2002 800x600
 

Més de 2.000 milions d'euros

El pla d'incentius indi estarà dotat amb 180.000 milions de rupies que, al canvi, equivalen a més de 2.000 milions d'euros i pretén reduir els costos de produir hidrogen verd al subcontinent fins i tot en una cinquena part d'aquí a 2028. L'objectiu final és convertir a l'Índia en un país exportador d'hidrogen produït amb energies renovables.

El govern indi està treballant per dissenyar un programa d'incentius que assignaria uns 180.000 milions de rupies (alguna cosa més de 2.000 milions d'euros) per desenvolupar la indústria de l'hidrogen verd del país. Els ajuts s'activaran l'abril, el mes en què comença l'any fiscal a l'Índia. Se suposa que els incentius s'anunciaran a començaments de febrer quan es publiqui el pressupost per al nou any fiscal que comença l'1 d'abril.

Objectiu: 5 milions de tones el 2030

Des que l'agost de 2021 el govern indi comencés el disseny de l'anomenat marc nacional de l'hidrogen, l'objectiu del país asiàtic és assolir el 2030 una producció neta d'hidrogen verd equivalent a 5 milions de tones anuals. El pla implica a empreses com la francesa Total Energies o l'índia Adani New Industries i si l'objectiu es compleix, l'Índia haurà aconseguit crear l'ecosistema d'hidrogen verd més gran del planeta. Per a això, necessitaran una potència total d'energies renovables equivalent a 30 GW