Per a ningú no és un secret que les mascaretes, encara que ens han protegit del covid-19, està generant un altre tipus de problemes, i en aquests moments, els russos han buscat una manera de poder reciclar aquests rebutjos mèdics.

No és fàcil reciclar rebutjos mèdics, de fet; sempre és tema de debat entre els ambientalistes, però sembla que hi ha una solució a aquest mar de productes que estan sent rebutjats diàriament.

Mascaretes per fer piles

Encendre un llum amb mascaretes

Sabem que al principi et pot semblar una bogeria, però si ens n'anem a la ciència exacta, així és. El consum de mascaretes s'ha disparat en l'últim temps gràcies a la quantitat de variants que existeixen, i és per això que uns científics russos han buscat la manera de reciclar el material.

L'objectiu de l'empresa és senzill: Obtenir la quantitat més gran de mascaretes possibles, i a partir de la recol·lecció d'això, convertir aquest material en una cosa que es pugui utilitzar per a impressions 3D. En generar la transformació, es podrien imprimir piles per a un llum.

La idea de generar aquest tipus de producte a través de mascaretes és senzill: els residus plàstics són un dels grans enemics del medi ambient, i davant de la quantitat de mascaretes que són rebutjades diàriament, doncs la solució seria buscar-lo un nou ús a les mateixes.

Mascaretes seran més útils

Qui va crear aquesta meravellosa pila?

El producte va ser fet per científics de la Universitat Nacional de Ciència i Tecnologia de Rússia (conegut com NUST MISIS). També, van col·laborar en aquests projectes investigadors dels Estats Units i de Mèxic, la notícia va ser donada a conèixer per primera vegada gràcies a la revista científica Journal of Energy Storage.

La idea es va anar modificant amb el pas del temps, en un inici es va intentar fer aquest tipus de piles amb materials com a arròs, coco, rebutjos de diaris o fins i tot llantes de vehicles, però el millor resultat el va generar va ser el material utilitzat per a les mascaretes.

Cada bateria té una densitat de 98 watts. La bateria va ser capaç de retenir al 82% de la seva càrrega després de 1.5000 cicles, a més subministra energia per més de 10 hores a un voltatge de 0,54v.