La tecnologia, o això diu la RAU, és el conjunt de teories i tècniques que permeten l'aprovechamieno pràctic del coneixement i, també, el conjunt de procediments industrials d'un determinat sector o producte. La cuina, per tant, pot perfectament qualificar-se com a tal ja que, de fet, és una de les tècniques o disciplines en les quals el nostre país és capdavanter i ofereix al món més productes exportables. Un d'ells, sens dubte, és el calçot, protagonista de reunions familiars i d'amics i, també, motor d'un entramat agrogastronòmic que també innova: aquest any, una de les tendències d'èxit és la venda de calçots ja cuits que, si així ho desitja el client, arriben a la seva destinació pertinentment acompanyats de la preceptiva salsa romesco. I tot, en alguns casos, es ven a més via Internet. Gastronomia, tradició i tecnologia es donen la mà així i una vegada més.

Àmplia oferta
El creixement del nombre de productors d'aquesta singular ceba que els subministren ja cuits per al seu consum en celebracions privades ha crescut exponencialment des que la pandèmia va limitar les calçotadas populars, que des de la passada temporada tornen a recuperar-se. Un dels productors de calçot cuit més destacats (i més longeus) està en Castellnou de Seana, a Lleida, i es diu El Rebost de Ponent. Cada any, comercialitzen uns dos milions de calçots cuits i milers de quilos de romesco casolà. Són, sens dubte, un dels líders nacionals d'un sector en alça.

Venda online
La venda, a més, es realitza online, ja que el client ha de reservar la comanda en un web en la qual|que, a més de seleccionar la quantitat que desitja -el mínim són 25- ha d'escollir on vol recollir-lo. De moment El Rebost de Ponent té set punts de lliurament: un a Castellnou de Seana, un altre a Lleida, un més a Tàrrega, un altre a Juneda i, finalment, uns altres tres en, respectivament, Juneda, Cervera i Igualada. Per descomptat, disposen també d'un restaurant propi a Castellnou. Les calçotades fa anys que són una indústria però, d'un temps ençà, la producció d'aquestes delicioses cebes que va descobrir el mítc Xat de Benaiges (un controvertit pagès de Valls que ningú no sap si realment va existir) és, alhora, art, tècnica i negoci.