Els avenços tecnològics en la NASA continuen sorprenent la humanitat, ja que compten amb una sèrie de projectes amb què continuen oferint cada vegada més alternatives útils per visitar l'espai.

Una d'elles és la tecnologia que han presentat en els últims dies, la qual permet llançar un coet utilitzant una fona hipersònica. Tecnologia que han indicat serà utilitzada aquest any.

Spinlaunch, el nou sistema de llançament de la NASA

A finals de l'any passat la NASA va posar a prova Spinlaunch un nou sistema de llançament, per la qual cosa ara han decidit llançar la seva primera càrrega a l'espai utilitzant-lo.

Spinlaunch és un sistema de llançament cinètic que fa girar una nau espacial sense motor, a velocitats hipersòniques per després deixar-la anar i enviar-la a l'espai.

El funcionament de SpinLaunch és bastant innovador, ja que no fa servir motors químics per fer el llançament dels coets a l'espai.

SpinLaunch

Els únics motors amb què compta són els mecanismes elèctrics que acceleren la nau a velocitats hipersòniques abans de llançar-la al cel.

Per poder realitzar el llançament la nau puja sobre un mecanisme que està unit a cables de fibra de carboni, dins d'una càmera de buit circular.

En el buit els motors elèctrics comencen a accelerar la càrrega, la qual acaba per assolir velocitats de més de 8.000 quilòmetres per hora, les anomenades hipersòniques.

Un cop arriba a les velocitats desitjades, el sistema desacobla la nau de l'eix de rotació i aquesta surt disparada per un tub per volar cap a la seva destinació a òrbita.

Segons portaveus de la NASA aquest és un projecte en el qual han estat treballant des de fa 7 anys, del qual ja han tingut una prova reeixida, per la qual cosa ara estan construint una màquina més gran.

Aquesta màquina més gran és coneguda com a L100 Orbital Mass Accelerator, ideada per llançar satèl·lits de fins a uns 200 quilograms de pes en òrbita.

Els avantatges que ofereix SpinLaunch és que és molt més efectiu que els llançaments tradicionals. A més que el llançament costaria deu vegades menys que el tradicional, ja que consumeix quatre vegades menys d'energia i l'electricitat que es requereix per al procés pot ser produïda per fonts d'energies renovables.

Serà lliure de diòxid de carboni i es podrien realitzar diversos llançaments diaris seguits, sense la necessitat d'haver de canviar la plataforma.

Un avenç que com es pot notar pot revolucionar els llançaments de coets a la NASA.