La NASA porta ja diversos anys prometent el viatge a la lluna que revolucionarà, aquesta vegada sí, al món i a tot el que involucra la comunitat espacial.
L'objectiu en un llarg termini és aconseguir que existeixi vida humana al satèl·lit tots els dies de l'any. És possible? Ja estan treballant en això.
Artemis serà la porta d'embarcament al futur
La NASA està estudiant un pla a llarg termini que arrencarà el mes de juny amb Artemis. Es tracta de la primera missió no tripulada cap a la Lluna.
En conjunt seran 3 missions que es duran a terme i que tindran un cost d'uns 35.000 milions de dòlars –uns 32.000 milions d'euros- i s'encarregaran de portar la primera dona i la primera persona de color a la Lluna per a l'any 2025.
La primera missió sortirà el mes de juny des de Cap Canaveral. L'objectiu del viatge és envoltar la lluna i tornar a la Terra en uns 25 dies.
El discurs de John F. Kennedy a la Universitat de Rice, a Texas el 1962 sembla que tornarà a prendre molt valor en aquesta dècada del 2020-2030: "...elegim anar a la Lluna en aquesta dècada, i també afrontar els altres desafiaments, no perquè siguin fàcils, sinó perquè són difícils, perquè aquesta meta servirà per organitzar i mesurar el millor de les nostres energies i aptituds...".
L'objectiu de la lluna és comptar amb tres missions per a finals de 2025 –l'última d'elles amb tripulants- i, a partir d'allà, crear bases lunars on els humans puguin romandre i explorar, cada vegada més, aquest món.
Competència EUA contra Rússia i la Xina
Per a ningú no és un secret que les relacions diplomàtiques entre aquestes tres nacions estan cada vegada més acabades. És per això que mentre la NASA –portaveu dels EUA- s'ha encarregat d'incloure en els seus programes espacials el Canadà, el Japó i Europa.
D'altra banda, la Xina ja ha col·locat dos rovers a la lluna, i està treballant en un altre amb Rússia, tot indica que la conquesta de la Lluna serà un tema de conflicte en els propers anys.