Hi ha temps fins a mitjans de març i la convocatòria està oberta des de novembre: la UE ha posat a disposició d'empreses i organismes de tot el territori de la Unió un total de 3.000 milions d'euros per finançar qualsevol tipus de projecte que promogui la descarbonització de l'economia. I per a ells, promoure l'esmentada descarbonització implica desenvolupar projectes d'electrificació industrial o producció d'hidrogen verd. La convocatòria en curs és la tercera del Fons d'Innovació de la UE.

UE
 

El doble de diners

La convocatòria oberta dobla la quantitat de fons (1.500 milions d'euros) que es va posar a disposició en l'anterior convocatòria, segona del Fons d'Innovació de la UE ja que, expliquen les autoritats europees, es pretén "accelerar" la transició energètica per "acabar|eliminar" amb la dependència que la UE manté en relació amb els combustibles fòssils russos. Rússia (com Alemanya i Polònia) és un dels tres països europeus ( que no comunitaris) que figuren entre els deu productors mundials més importants de carbó.

Quins projectes es poden beneficiar?

Dels 3.000 milions posats a disposició, dos terços es reserven per impulsar projectes que puguin tenir aplicació en indústries intensives en ús d'energia, sistemes d'emmagatzematge energètic o dispositius de captura i emmagatzemament de carboni similars als quals al seu dia es van desenvolupar a Puertollano i Ponferrada per aconseguir que el carbó nacional pogués continuar explotant-se i utilitzant-se sense efectes nocius pel medi ambient.

El terç restant (1.000 milions) es destina exclusivament a finançar projectes que contemplin la fabricació de components i equips finals d'electrolitzadors i piles de combustible o sistemes d'energies renovables. Hi ha temps fins i tot i 16 de març per presentar projectes i la Comissió Europea els avaluarà en funció "del seu nivell d'innovació i el seu potencial per a minvar les emissions de carboni".