De moment, sembla que la Xina els ha tret avantatge a tots els altres països quant a tecnologia làser es refereix. Científics asseguren haver trobat en un sistema de làser la velocitat de connexió i comunicació mai abans vista Per a què pogués servir això? fins i tot per connectar amb l'espai.
Laser de 10 gigabits per segons
A través del diari científic xinès 'Optical Communication Technology', es va donar a conèixer que des del centre de Tecnologia de Comunicació Avançada de l'Institut Pequinès d'Equips de Sensors Remots s'ha aconseguit crear una tecnologia làser que és capaç d'emetre comunicació per sobre de la mitjana de la competència.
L'encarregat de portar el desenvolupament d'aquesta tecnologia és Yang Jian, que treballa com a director del centre científic. Aquest làser xinès podria ser, amb facilitat, la clau per a la comunicació globalitzada en el futur.
Què podria significar això per al món?
Si la Xina aconsegueix posar en marxa aquest làser, de mida molt petita i mínim consum d'electricitat, és més que probable que domini no només les comunicacions, sinó que prengui la davantera quant a comunicacions militars i de xarxa civil a tot el món.
De fet, des del centre d'investigació asseguren que aquest làser es pot utilitzar per generar comunicacions amb l'espai exterior. Podria utilitzar-se per donar comunicació amb la base de la Lluna i Mart de forma molt ràpida.
Treball que executa el làser
La llum làser apunta en múltiples direccions i de manera molt constant. És capaç de connectar fins i tot amb un telescopi de 80 mil·límetres de diàmetres en menys de 12 segons.
El més impressionant és que no es genera un raig monocromàtic de forma constant, sinó que en el temps que busca la connexió genera fotons que oscil·len en diferents freqüències que permet que la connexió sigui millor.
Gràcies a la seva petita mida, a més de ser un producte molt viable d'adquirir, també significa que hi ha més confidencialitat d'informació, a causa que és gairebé indetectable per persones que estimin "robar-se" o interceptar les comunicacions.
La carrera en la comunitat científica cada vegada apunta més a l'espai i sembla que, de moment, la Xina té previst competir de tu a tu contra la NASA.