L'estudi del Sol ha estat un dels projectes que les diferents agències espacials, científics i astrònoms han mantingut durant molts anys.
En l'actualitat existeixen dues teories que busquen explicar de què està fet el Sol, aquestes es basen en l'estudi de la composició química d'aquesta important estrella per a la vida al nostre planeta.
L'espectroscòpia
Aquest és un dels mètodes més tradicionals per aconseguir esbrinar la composició química del sol. Aquesta es basa en l'anàlisi de l'emissió lluminosa amb l'ajuda d'un espectroscopi.
Aquest és basat en el mètode Fraunhofer, ja que el 1814 va ser qui va descobrir línies fosques al llarg de l'espectre continu del Sol. A aquestes línies se li han denominat "Línies de Fraunhofer" gràcies a ell.
Alhora va ser Kirchhoff qui, fent passar llum blanca per una massa de vapor de sodi, va demostrar que en absorbir alguna cosa de la radiació, el sodi deixava unes línies fosques en l'espectre.
Estàs, a l'ésser igual que les trobades en l'espectre del sol, van portar a la conclusió que l'embolcall extern del Sol conté Sodio.
Però a més Kirchhoff va realitzar aquest mateix estudi amb altres gasos, para d'aquesta manera anar estudiant la composició química del sol.
L'Heliosismología
Aquesta és una tècnica que s'ha desenvolupat en les últimes dècades, la qual serveix per estudiar el Sol mitjançant l'observació de les ones que es propaguen per aquesta estrella.
Per la qual cosa a través d'elles s'estudia com aquestes ones es propaguen i com es reflecteixen a la superfície o a l'interior del Sol. Aquest tipus d'informació els permet determinar les abundàncies químiques que hi ha en ell.
Encara que ambdues tècniques són summament útils, aquestes tenen diverses discrepàncies entre elles, sobre tot el que es refereix als elements com l'hidrogen i l'heli.
En l'actualitat aquestes discrepàncies continuen sense resoldre's en la seva totalitat i encara que han sorgit models que en poden explicar algunes d'aquestes.
Encara hi ha els qui asseguren que s'han de continuar practicant models que contribueixin a acabar amb aquestes diferències i així fer poder un estudi més precís de la composició química del Sol.