Si ja per si mateix el fet de trasplantar un òrgan amb l'altre continua semblant una espècie de miracle, la medicina i els científics cada vegada pugen més l'aposta de la medicina.
En aquesta oportunitat, hi ha laboratoris sencers que es troben treballant en la possibilitat de crear a través d'impressors 3D, òrgans artificials que en poguessin substituir altres de naturals, però fets malbé.
No serien els primers òrgans artificials
Fins i tot amb la notícia sobre la mort de David Bennett retrunyint encara en la nostra orella (home que havia rebut trasplantament de cor de porc), t'hem de dir que a Espanya es va generar el primer trasplantament artificial el 2016 a la Clínica Universitat de Navarra Pixabay. Es va tractar d'un cor artificial.
Ja s'ha utilitzat la impressió 3d en diversos hospitals
Els òrgans artificials a través de les impressores 3D no només podrien ser una solució per al futur de les malalties, sinó una eina per viatjar a l'espai o latituds complexes del mateix planeta terra.
Reptes que representa el trasplantament d'òrgans 3D
Des de la comunitat científica miren amb molt bons ulls la impressió d'òrgans en 3D, ara bé; el problema estarà en l'impacte que això representa per al cos humà. Per allà van els estudis, intentant que a través de la nanotecnologia es pugui obtenir el millor desenvolupament de l'òrgan i sense afectar el funcionament humà.
La innovació tecnològica suposa la possibilitat de manipular i millorar les cèl·lules i l'ADN. Alguns dels òrgans artificials que s'estarien treballant al principi serien el fetge, pulmó, cor i el pàncrees.
De fet, ja aquests òrgans s'estan treballant de manera artificial, però no a través de la impressió.
A partir de quan es podrà gaudir d'això?
Si bé els científics són bastant optimistes amb aquest tipus de trasplantaments, s'espera que per poder executar una operació d'aquest tipus –trasplantament d'òrgan artificial imprès- sense més complicacions, caldrà esperar entre 30 i 50 anys.
De moment, ja compten amb pròtesi d'ossos, cartílags, teixit muscular i ovaris artificials al món, tanmateix; les impressores 3D, necessitaran comptar amb materials molt específics per poder generar òrgans que siguin 100% efectius.