Es dissenyen i programen videojocs a Espanya? Sí, i no pocs, encara que bona part d'ells es destinen a mòbils i tablets i poden adquirir-se -alguns són gratuïts- a través de les botigues| online d'Apple i Google. Per descomptat, també són molt presents en plataformes com Steam. Hi ha, tanmateix, una dada que pocs coneixen: el 53% de les empreses del sector tenen la seva seu a Catalunya. Així ho indica el Llibre Blanc del Videojoc a Catalunya 2022,

 

 

Més de 4000 treballadors

Aquest 53% d'empreses ocupa a Catalunya unes 4.300 persones que treballen en aproximadament, unes 200 empreses que facturen cada any més de 600 milions d'euros. És, a més, un sector en creixement en el qual la Generalitat ha posat els seus ulls amb un objectiu: incrementar el volum de continguts en català disponibles. Per a això, ha activat diferents línies de subvenció i disposat el necessari perquè les empreses catalanes del sector siguin presents en fires i esdeveniments internacionals.

Sector estratègic

Així, el sector del videojoc ha fet de Catalunya un territori capdavanter a Europa dins d'aquesta indústria i, també, ha passat a ser un sector estratègic que ha estat capaç de, explica la Generalitat, "fer créixer un ecosistema format per un gran nombre de professionals, una variada oferta formativa, empreses desenvolupadores, esdeveniments i una comunitat dinàmica entorn del videojoc". Estem davant d'una nova edat d'or del videojoc espanyol que puee portar-nos èxits comparables als mítics Comandos o La Abadía del Crimen? Si és així, el nou gran títol nacional d'aquesta indústria de l'entreteniment es programarà probablement des de Barcelona, la ciutat en la qual la majoria d'empreses catalanes de videojocs tenen la seva seu.