Navantia Sistemas, la divisió de desenvolupament tecnològic de les drassanes públiques, simplificarà el seu entorn de desenvolupament. Per a això, confiarà en una nova plataforma proveïda per Nutanix, una empresa nord-americana especialista en sistema de núvol híbrid.

HMAS Adelaide (LHD 01) under construction Navantia Ferrol Spain wikimedia
 

Com treballaven fins ara?

Fins a 2023, Navantia Sistemas treballava en entorn Linux i amb servidors físics llogats a un tercer i compartits amb cap altre arrendatari. Amb això, Navantia Sistemas tenia el control complet sobre la infraestructura del servidor, una cosa que no permeten les màquines virtuals que es fan servir en el cloud computing tradicional. L'esmentat sistema es va abandonar en considerar la direcció de l'empresa va considerar que les possibilitats de virtualització ofertes no eren suficients per a les necessitats de la companyia.

Migració

Ara, amb la nova manera de gestionar recursos, Navantia Sistemas disposa d'un entorn compartit de maquinari i serveis que ha permès incrementar la productivitat i reduir els terminis de lliurament. Ara, un nou usuari pot treballar a qualsevol producte en un termini màxim de dos dies i abans, per aconseguir el mateix, era precís fins a un mes.

L'anunci és un pas més en la digitalització i millora d'infraestructura TU de la companyia, que recentment va anunciar que havia completat amb èxit la migració a SAP S/4HANA. Navantia disposa avui de drassanes a El Ferrol, Cartagena, Port Real i San Fernando i oficines a Madrid. Ocupa unes 35.000 persones.