Els cereals pugen, la farina també ho fa i comprar pa cada dia està a punt de convertir-se en un luxe si el pa que esculls és de qualitat. Congelar es converteix així en una opció, però no val fer-ho de qualsevol manera: hi ha una tècnica perfecta .

 

Què cal fer?

El primer és saber amb quin tipus de pa estàs enfrontant-te: una fogassa pot durar fins a vuit dies en condicions si la conserves a temperatura ambient i embolicada en una bossa de tela. Potser, per tant, congelar no valgui la pena. Les barres, en canvi, sí que es fan malbé més de pressa i, per això, congelar és una bona opció. Si el pa aquesta tallat, oblida't de conservar a temperatura ambient: o congeles el que no et mengis el dia o ho tires.

I com es congela?

Congelar peces senceres mai és una bona idea: convé tallar el pa a trossos o llesques i guardar-lo en bossa de plàstic o embolicar-lo en paper film ja que, altrament, els sabors d'altres aliments que conservis al congelador podrien contaminar-lo i a ningú no li agrada un pa que tingui gust de sardines, per exemple. Una altra opció per preservar-lo és embolicar cada llesca o tros en paper de cuina i, després, en paper d'alumini.

I per descongelar?

El millor és recórrer al forn perquè els midons i l'aire trencaran els espais cristal·litzats i el pa recuperarà la mateixa suavitat que el primer dia i estarà igual de cruixent. N'hi ha prou amb enfornar a 180è durant cinc minuts. Si tens pressa i has d'utilitzar el microones, embolica el pa en un drap fi o en paper de cuina i col·loca juntament amb la llesca o el tros que vagis a descongelar un vas d'aigua. I no t'oblidis d'utilitzar la potència més baixa en intervals de 30 segons fins que es descongeli o de, en el seu defecte, fer servir la funció de descongelat.