Poques coses hi ha millors que una canya ben tirada quan la jornada laboral finalitza. Encara que sembla senzill, no sempre s'aconsegueix i la feina ingent que hi ha darrera de tota bona cervesa, pot arribar-se a arruïnar si la tècnica que s'utilitza a l'hora de servir-la no és l'adequada. La canya perfecta (amb llimona o sense) existeix i per servir-la, com per a qualsevol altra tasca important, cal aprendre. La recepta serveix també pels dispensadors domèstics de canyes.

Abans d'obrir l'aixeta
Abans d'obrir l'aixeta, és preceptiu mullar la copa o el got on se servirà la beguda amb aigua. Per què? Molt senzill: si la pel·lícula d'aigua que es forma és contínua, tot anirà bé: la copa està neta i es pot utilitzar. Si no succeeix així, cal canviar de got o copa perquè en una copa no prou neta l'escuma no es formarà correctament i, a més, diferents sabors i aromes es barrejaran amb els de la cervesa i generaran interferències indesitjades en la degustació. L'aigua evita també que el got estigui massa fred i, per xoc tèrmic, l'escuma es dissipi ràpidament. Cal comprovar també a quina temperatura està la cervesa: si és molt alcohòlica, bastarà amb servir-la a cinc graus sota zero i si és una lager rossa d'entre quatre i cinc graus, n'hi haurà prou amb que estigui a -2,5 graus.
Amb l'aixeta oberta
La copa, en tirar la cervesa, s'ha de girar uns 45 graus fins que s'ompli la meitat. En aquest moment, s’ha d'anar posant-lo en posició vertical fins que s'ompli gairebé del tot. Quan el got (o copa) estiguin pràcticament ple, s’ha de tancar una mica la vàlvula de l’aixeta perquè només surti escuma. Qui serveix la canya s’ha d’assegurar que l’escuma vessi bé i haurà de dipositar la copa o el got en la base. Amb l'espàtula, haurà de treure l'escuma sobrant i deixar reposar el got o copa durant uns segons. En aquest moment, cal donar el toc final: la copa torna sota l'aixeta i se serveix només escuma. Ara (i només ara) es pot tancar l'aixeta, perquè s’haurà aconseguit una escuma més compacta. De nou s'utilitzarà l'espàtula i, a servir.