Des que les TIC es van convertir en part imprescindible de les nostres vides, concentrar-se per desenvolupar qualsevol tasca és molt més difícil, però existeixen estratègies que ajuden a fer-ho. Una de les més populars és el #ModoMonje. Els vídeos així identificats baten rècords de visualitzacions a les xarxes.

monestir de yuso ok
 

Què és?


Aplicar al teu acompliment quotidià aquest sistema de treball|feina permet utilitzar el mòbil de manera molt més eficient i sense que les més de mil i una temptacions que ens apropen aquests ordinadors que portem a sobre a tota hora i es diuen smartphones ens distreguin de les nostres obligacions. La teoria és simple: quan es treballa en alguna cosa, convé fer atenció al que es fa i oblidar-se del secundari si el que es pretén és aconseguir objectius ràpids i satisfactoris. En definitiva, no és més que una relectura d'allò tan antic de sabater a les teves sabates o no es pot estar a l'hort i a la vinya. En èpoques en què, com és el cas de la reincorporació a la quotidianitat després de les vacances, resulta més difícil concentrar-se, és una eina òptima.

Com activar-lo

Malgrat l'obvi de la consideració, i com avui hi ha tutorials per a tot, els diferents vídeos identificats amb l'etiqueta recullen una sèrie de recomanacions perquè el #ModoMonje funcioni. Quins són? En realitat, gens estrany: decidir abans d'iniciar cada tasca quant temps se li dedicarà, definir els objectius que es volen assolir abans d'emprendre res, crearà una agenda diària i establirà rutines i pautes. Durant aquell temps, el mòbil pot quedar fora de l'abast de l'usuari o, i aquesta és la millor opció, amb l'accés a xarxes socials, aplicacions de missatgeria instantània i notificacions desactivades. Massa obvi? Cert, però no per això menys eficaç.