Per què és mala idea cuinar en una paella d'acer inoxidable? Doncs perquè utilitzar-les garanteix que consumiràs més calories. Darrere del seu atractiu aspecte –imbatible en tots aquests vídeos de receptes d'aquells de què tant es gaudeix a la xarxa- hi ha un secret: les seves característiques obliguen a utilitzar una quantitat extra d'oli que aporta calories addicionals a qualsevol plata que cuinis utilitzant-les.

Llançar oli en una paella
 

Per què?

Perquè qualsevol aliment que es cuina en una paella d'acer inoxidable no s'enganxi, no queda més remei que fer servir una dosi extra d'oli. En un restaurant, també generen problemes, perquè amb els preus actuals de l'or líquid, no és qüestió d'utilitzar més quantitat que la imprescindible. Tenen una cosa positiva aquestes paelles? Sí, la dosi extra d'oli que requereixen fa que els aliments cuinats amb elles siguin més saborosos, encara que el gust original de cada matèria primera que utilitzes queda emmascarat pel de l'oli.

 

Hi ha alternativa?

Sí, però no és tan vistosa: pots fer servir paelles de tefló. El tefló, per cert, té alguna contraindicació, perquè l'adhesiu que s'utilitza per enganxar el tefló a la superfície de la sarten (PFOA) és un possible carcinogen segons l'OMS. El risc, això sí, es pot evitar no fent servir estris metàl·lics per cuinar i sense rascar la superfície. L'important és evitar ingerir el recobriment de teflón.Las de ferro fos són també bona alternativa.